Skip links

Branş Etkinliklerimiz

Dans ve Halk Oyunları

Okulumuzda dans ve halk oyunları branş dersleri; konservatuar mezunu, pedagojik formasyonu olan alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilmektedir.

Dans ve halk oyunları etkinliğiyle, çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel olarak gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Dans hareketleri ile çocukların kaslarının doğru bir şekilde çalışmasına ve uzamasına, kas – iskelet yapısının düzgün gelişmesine olanak sağlıyoruz.

Dans dersleri ile öğrenme ve dikkat becerilerinin gelişmesine katkı sağlayarak çocuğun öz güvenini ve duygusal gelişimini destekliyor, sorumluluk, disiplin ve takım çalışması becerileri kazanmasına katkı sağlıyoruz.

Jimnastik

Jimnastik etkinliğimiz; çocukların eklem ve kas yapısının kolay şekillenebilir olmasının yanında zamanında ve doğru şekilde değerlendirmeyi hedeflemektedir.

Her spor branşı, belirli oranlarda denge, esneklik, kuvvet, koordinasyon, sürat, çeviklik, dinamizm ve dayanıklılık gibi temel motorik özellikleri içerir. Jimnastik, bu motorik özelliklerin tamamının gelişimini sağlayan temel branştır.

Küçük yaşta jimnastik branşıyla spora başlayan çocuklar, diğer branşlara yöneldiklerinde jimnastikten kazandıkları temel motorik özelliklerin avantajlarını görürler. Bu sayede daha hızlı gelişim ve uyum gösterirler.

ABS Akademi ile iş birliği halinde yürüttüğümüz Jimnastik derslerimiz ile çocuklarımızın; disiplin ve öz-motivasyon kazanarak akademik başarılarını da olumlu yönde etkilemeyi amaçlıyoruz.

Felsefe

“Bütün çocuklar filozoftur, ama çok azı öyle kalır.”

Çocukların doğasında var olan sorgulama, merak etme, yaratıcı düşünme gibi becerilerin kaybolmadan geliştirilmesi yolunda P4C Türkiye Felsefe Topluluğuyla birlikte ilerliyoruz.

Çocuklar için felsefe programında filozoflardan veya felsefe tarihinden bahsedilmez. Çocuklar bir uyaran (hikaye, fotoğraf, video vb.) etrafında bir araya toplanırlar. Bu uyaran karşısında düşünmeye, soru sormaya ve felsefe yapmaya yönlendirilirler. Bu pedagojinin faydalarının başında; çocukların bilişsel ve matematiksel becerilerinin gelişmesi, okuduğunu anlaması, kendini ifade etmesi ve öz güvenlerinin artması sayılabilir. Ayrıca eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi öğrenen çocuklar, iyi soru sorabilme, mantık hatalarını tanıyabilme ve empati kurabilme özelliklerini kazanırlar.

Çocuklarımızla düzenli olarak “Çocuklarla Felsefe” çalışmalarını yürüten P4C Türkiye grubunun değerli uzmanlarıyla, zaman zaman anne ve babalarımız için “Ebeveynler İçin Felsefe” etkinlikleri de yapıyoruz. Bu etkinlikte, “Evde çocuklarınızla iletişim kurarken, onları düşünmeye ve soru sormaya teşvik etme yolları nelerdir?”, “Birlikte kitap okumak, yürüyüş yapmak, film izlemek gibi aktiviteleri nasıl daha verimli hale getirebiliriz?” gibi soruların temelindeki konuları birlikte düşünüp değerlendiriyoruz.